Nederlands
Mt. Toubkal · 100 km pistes
Avontuurlijk skiën in het Atlasgebergte - Marokko
Was€ 1200
Vanaf
€ 980 p.p.
Incl. gids, materiaal en vol pension
Reserveer nu

In Marokko vind je niet enkel zon, zee, strand en woestijn terug. Hoog in het Atlasgebergte ligt één van de meest onaangetaste skidomeinen ter wereld. Mount Toubkal, die op z'n hoogste punt meer dan 4000 meter hoog reikt. Voor wie graag houdt van avontuur, weinig luxe nodig heeft en beschikt over een nodige dosis uithoudigingsvermogen is dit vast en zeker iets.

Het programma

Dag 1: Je wordt opgepikt in Marrakech en vervoerd per taxi naar Imlil, waar een aantal muilezels klaarstaan om je te brengen naar de Tizzi Mezzi Pas. De uitvalsbasis is op Tazaghart op 3000m hoogte. 

Dag 2 tot 6: Er worden 5 volledige dagen gespendeerd met een professionele gids door het Atlas gebergte. Elke dag wordt er een gemiddelde geklommen van 750 meter, waarna de skis aangetrokken worden en je fenomenale afdalingen maakt. 

Dag 7: Je wordt opnieuw vanuit Imlil teruggebracht naar Marrakech op een plaats naar keuze. 

Praktisch

Overnachten: Elke nacht wordt er geslapen in een meegereisde tent die voorzien wordt. Er wordt wel gevraag dat jullie een warme slaapzak zelf meenemen. 

Skimateriaal: Materiaal wordt ter plaatse geregeld voor jullie. 

Extra materiaal: Zorg zeker voor waterdicht en warm skimateriaal, goeie trekrugzak en zaklamp. 

Skiniveau: Deze trip is enkel geschikt voor gevorderde skiërs. 

Mt. Toubkal

4167
max. hoogte
100 km
pistes

De Toubkal is een bergtop in zuidwestelijk Marokko. Met een hoogte van 4167 m is het de hoogste berg van het Atlasgebergte. Tevens vormt dit gebergte het hoogste punt in de Arabische wereld. De berg ligt 63 km ten zuidoosten van de stad Marrakesh, in het Nationale Park Toubkal. Er zijn hier geen geplaveide pistes terug te vinden. Dat betekent dat je deze verborgen parel enkel kunt ontdekken met gespecialiseerde gidsen.

Aan het laden...

Praktische informatie

Je materiaal kan je voordelig via ons huren!

Via wintersport.com kun je steeds je skimateriaal huren bij een skiverhuurder vlakbij je residentie. De prijzen zijn steeds minstens 20% goedkoper dan de publieksprijzen.

geen +0,00 €