Luxe ski break in de Balkan
Beschikbaar in meerdere periodes
UITVERKOCHT

Niet ver van de Griekse en Macedonische grens ligt Bansko. Een voor de meeste West-Europeanen vrij onbekend ski oord maar dat wel ontzettend veel te bieden heeft. Je vindt er ultraluxueuze hotels aan vrij bescheiden prijzen en het skigebied is het grootste van de volledige Balkanregio. Wat betreft après-ski moet het zeker niet onder doen voor enkele van de bekendere regio's in de Alpen.

Het dorp

Het dorpje Bansko is de hoofdstad en uitvalsbasis van het gelijknamige skigebied. Het dorpje heeft heel wat historiek waardoor je mooie stenen huizen en kasseistenen terugvindt in het centrum van het dorp. Een 15-tal jaar geleden heeft een investeringsfond 100 miljoen € geïnvesteerd in deze leuke stad om er een modern ski-oord van te maken. Dit is voor een groot stuk gelukt. Je vindt er nu tal van mooie accomodatie, een levendige après-ski sfeer en een goed onderhouden gebied.

De accommodatie

Het Boutique Amira hotel is waarschijnlijk het mooiste en meest gerenommeerde hotel van de regio. Er zijn uiterst luxueuze kamers die allen een balkon hebben met mooi zicht op de bergen.  Na het skiën kun je gebruik maken van de indrukwekkende spa en fitnessfaciliteiten. Het hotel is gelegen op 400m van de grote gondellift en biedt een gratis shuttle service naar de lager gelegen liftjes.

De locatie
  • Blue Mosque - 260 m
  • St. Sergius and Bacchus Church - 150 m
  • Topkapi Palace -1.1 km
  • Hagia Sophia Museum - 800 m
  • Grand Bazaar - 850 m
  • Spice Market - 2.0 km
  • Basilica Cistern - 800 m
  • Sultanahmet Tram Station - 700 m
  • Istiklal Street - 3.6 km


Bansko

Het skigebied Bansko is vrij klein naar Alpennormen maar biedt toch een behoorlijk aantal pistekilometers. Met een gondel die vanuit het dorp naar het hoogste punt van het gebied trekt kun je een gevarieerd aantal pistes afgaan. Het gebied is door een recente investeringsronde zeer goed onderhouden en heeft excellente infrastructuur. Zo vind je er bv. quasi geen sleepliften.

2600
max. hoogte
29
skipistes
75km
pistes
14
skiliften
Aan het laden...
Info
Je materiaal huren

geen materiaal, - (+0,00 €)

Skipassen

6-daagse skipas Bansko, 75km piste (inbegrepen)

Skigebied

Bansko
75 km pistes
14 skiliften

Parking

Gratis overdekte parkeergelegenheid aan hotel


Linnen en handdoeken

Inbegrepen


Toeristen tax

Inbegrepen