Nederlands
Ötztal Arena · 143 km pistes
Oostenrijks Hotel in Sölden
Vanaf
€ 880 p.p.
Incl. 6 daagse skipas Sölden
Reserveer nu

Het dorp

Sölden is de gebalde kracht van de winter, wereldcupoord en tevens één van de bekendste ski- en snowboardcentra van Europa. Het Innerötztal begint ca. 1 km voor Sölden en herbergt de tot de gemeente Sölden behorende plaatsen Hochsölden, Sölden, Zwieselstein en Vent. 146 km²  van het gemeentegebied van Sölden zijn door gletsjers bedekt, 321 km² bestaan uit bergtoppen, alpen en bossen en de bebouwde kom beslaat slechts ca. 1 km².

De accommodatie

Het 3* hotel Hotel Tyrol bevindt zich in het centrum van het dorp Sölden op minder dan 1 km van de liften. In het hotel bevinden zich vele faciliteiten om tot rust te kunnen komen : een gezellige open haard om zich aan te verwarmen, een sauna, de ijsgrotten, ...


De locatie

  • Adres : Dorfstraße 92, 6450 Sölden, Oostenrijk
  • Afstand tot de skilift : 150 m
  • Afstand tot de skipiste : 200 m
  • Afstand dichtstbijzijnde ski-shop : 650 m
  • Afstand tot het centrum : 600 m
  • Afstand tot winkels : 550 m
  • Parking aan de accommodatie 


Ötztal Arena

1368
max. hoogte
143 km
pistes

Er liggen meer skigebieden in het Ötztal - Oetz, Vent en Obergurgl hebben eigen skigebieden - maar dat van Sölden is het grootste en bekendste. Je kunt het skigebied grofweg onderverdelen in drie delen: de Gaislachkogl, de Giggijoch en de gletsjers. De Gaislachkogl heeft het meest uitdagende deel van het skigebied. De grote gondel brengt je snel naar de top van deze drieduizender waar je ook prima kunt freeriden. Op de Giggijoch, die je met een andere lift vanuit het dorp kunt bereiken, is het allemaal wat gemoedelijker met brede pistes voor beginners en een geweldig park. Pièce de résistance van het gebied zijn natuurlijk de twee gletsjers: de Rettenbach- en de Tiefenbachgletsjer. Eerstgenoemde is een pittige FIS afdaling; de tweede is een heerlijk glooiend ultrabreed gletsjerplateau. In principe zijn skiërs en boarders van ieder niveau hier dus op hun plek. Niet onvermeld mag blijven dat veel dalafdalingen van Sölden echter moeilijker zijn dan gemiddeld en de drukte op de Gigijoch beginnende skiërs kan afschrikken. De rustigere pistes van de Gaislachalm onderaan de Gaislachkogl zijn dan een alternatief.

Aan het laden...

Praktische informatie

Je materiaal kan je voordelig via ons huren!

Via wintersport.com kun je steeds je skimateriaal huren bij een skiverhuurder vlakbij je residentie. De prijzen zijn steeds minstens 20% goedkoper dan de publieksprijzen.

geen materiaal, - +0,00 €
Toeristen tax

3 € per dag per persoon vanaf 14 jaar